Noul ghid Electric Up, lansat în consultare publică, cu un buget de 450 milioane lei

Noul ghid Electric Up, lansat în consultare publică, cu un buget de 450 milioane lei

Ministerul Energiei lansează a doua ediție a programului ”Electric Up”, 450 milioane de lei, prin care asigură finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii și a persoanelor juridice române care desfășoară activități în domeniul HORECA.

Valoarea finanțării nerambursabile crește de la 100.000 euro la 150.000 euro. De asemenea, puterea instalată finanțată se mărește până la 150 kW.

Pe de altă parte, se continuă finanțarea stațiilor de încărcare mașini electrice și se introduce ca noutate finanțarea sistemelor alternative de încălzire/ răcire.

Ministerul Energiei încurajează stocarea în toate programele lansate, iar în noul ghid se introduce obligativitatea instalării de baterii și se acordă punctaj suplimentar în funcție de capacitatea bateriilor instalate.

„Întreprinderile mici și mijlocii, pilonii economiei românești, primesc un impuls semnificativ către sustenabilitate și eficiență energetică prin intermediul Programului Electric Up 2. Cu o alocare de 450 de milioane de lei, cea de-a doua ediție a programului este o versiune îmbunătățită a primului program, pe care am reușit să îl ducem la bun sfârșit după un efort major la finalul anului trecut. Iată ca nu ne oprim, am pregătit deja noul program, iar alocarea bugetară este semnificativă”, spune Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

Prima ediție a programului Electric Up a avut 2.536 de solicitanți, din care 1.881 declarați admiși și s-au decontat peste 1.500 de dosare.